Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв.  за наводнените села

Премиерът: Отпускаме 10 млн.

Кметът: Това е само етапно финансиране, до края на годината чакаме още 28 млн.

Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

В разговора в Министерския съвет участваха още вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, съобщиха от пресслужбата на правителството.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете.

Ние не отстъпваме от нашите искания да ни бъдат отпуснати 38 млн. лева за тази година, за да напреднем с проектите по възстановяване. Договорихме се, че тези пари, които ще получим сега са само първа част от етапно финансиране, което ще продължи и през следващите месеци. Категорично заявих на премиера и министрите, че ние имаме готовност да приключим всички проекти в срок, трябва само да бъдат осигурени необходимите средства, каза кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Не пропускай

8 годишният Дорин Дашинов от Карлово спечели сребърен медал на  Акватлон  в Бургас

Той успя да се пребори с по-големите от него Състезателят на “Триатлет” Дорин Дашинов спечели …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *