Продължава ремонтът на детската градина в Каравелово

Заявления се приемат до 31-ви август

Продължава ремонтът на сградата на филиал „Детелина“ към Детска градина „Гина Кунчева“. Дейностите, стартирали с влизане в сила на строителното разрешение на 1 юни, включват ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата. 

На първия етаж са изградени разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата с цел отделяне на част от входното фоайе и ограничаване свободния достъп към неизползваемите части на етажа.

На втория етаж са обособени четири нови помещения складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали.

Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, вече са с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени са санирани. Подовите настилки се обновяват в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

По проекта е извършена подмяна на съществуващите дограми с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; нови са вътрешните ВиК и електрическа инсталации. Ще бъде изградено пречиствателно съоръжение в двора на детската градина, ще има и СОТ.

Във всички помещения има нова топлоизолация, което ще подобри енергийната ефективност.

В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца – до 1 септември 2023 г., ще бъде възстановено дворното място, ще има нова детска площадка и ограда.

Заявления за приемане на деца във филиал „Детелина“ се подават в ДГ „Гина Кунчева“ в Карлово до 31 август 2023 година.

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *