Поредно голямо признание за МШ “Карловойс”

Единственото Гран При е за Мария Кабакова

Наградата на Кмета на Димитровград Иво Димов  купа и грамота за най –висок рейтинг в XXIII-тото издание на Национален конкурс за песен на фолклорна основа “Златен Извор” в Димитровград за втора поредна година бе присъдена на Музикална школа „Карловойс“, с ръководител Анита Илиева.

Единствена награда ГРАН ПРИ на конкурса спечели Мария Кабакова, която е само на 10 години. Тя впечатли публика и жури с изпълнението си.

С първа награда за нов аранжимент на народна песен е отличена  песента “Майце си”, изпълнена от Концертен състав,а аранжиментът е дело отново на Йордан Илиев, който прави всички песни за „Карловойс“ през годините.

Децата са завоювали 10 високи отличия. С първо място е ВГ“Карловойс“, дуетът на  Александра Арабаджиева и Дария Димитрова, Харитина Иванова и  Мария Кабакова. С втори награди са отличени Сияна Зонева и Дария Димитрова, с бронзов медал и отличие е и Вяра Василева 

Конкурсът е сред утвърдените в страната. Организира се от Община Димитровград, ОП“Детски и младежки център“ и Министерство на културата.

Професионално жури в състав Николай Николов, Нели Андреева и доктор Георги Шамлиев оценяваха изпълненията и във всяка група бяха присъдени по една награда, което прави отличието на карловските деца още по-ярко.

Седмица по-рано възпитаниците на  „Карловойс“ отново завоюваха призови места в Челопеч на Петия фестивал “Моята песен за България“.

Наградата Гран При за Нова песен за България на Кмета на Челопеч инж. Алекси Кесяков бе присъдена на песента “България” по музика на Анита Илиева, текст Марина Караманска и аранжимент Йордан Илиев, представена от Трио”Звездица“.

В следващите седмици предстои да запишат и заснемат новите си песни и скоро да ни зарадват с музикалните си проекти.

Не пропускай

Тихомир Иванчев от Баня е сред заподозрените за шпионаж в полза на Русия

Той е на 38 години Великобритания съобщи, че има още един българин, който е обвинен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *