Осъдиха мъж от Карловско на 15 години строг затвор за опит за убийство

Инцидентът станал по време на разпивка

Пловдивският окръжен съд призна за виновен 56-годишния К. П. от карловското село Васил Левски, който неволно е прострелял свой съдружник по време на разпивка. Наказанието, което магистратите му отредиха е едно най-тежко по повдигнати 3 обвинения – 15 години затвор при първоначален строг режим.

Първото обвинение е за това, че на 9 май 2021 г. в село Васил Левски по хулигански подбуди  е направил опит умишлено да умъртви другиго – М. Г. Второто е, че на същата дата е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Последното обвинение е за това, че в периода от 9 май 2021 г. до 10 май 2021 г. в с. Васил Левски, обл. Пловдив, е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има разрешение за това.

Двамата мъже се познавали от близо 20 години, като преди време са имали и общ бизнес. На моменти е имало и конфликт между тях, но до ден днешен пострадалият не си обяснява защо е постъпил по този начин. В предходно заседание Г. беше категоричен, че в миналото не е имало скандали между тях, освен спречкване за сума пари, която обвиняемият не е върнал на простреляния.

Делото в Окръжен съд – Пловдив протече по общия ред, като магистратите определиха на Петков едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода за срок от 15 години при първоначален строг режим, като към него присъедини и наказанието „Обществено порицание“.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Не пропускай

Кметът на Карлово дава курбан по повод църковния празник Свети дух

На 24.6.24 от 11.00 часа в храма “Св.Богородица” На 24.06.2024 г. /понеделник/ от 11:00 ч. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *