Извънредни новини

Окръжна прокуратура  дава на съд двама причинили смъртта на 17 годишно момиче в катастрофа край Калофер

Обвиняемите са баща и син

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо баща и син, затова че през август 2021-ра година по пътя Калофер- Мъжки манастир,  17 годишно момче, което е неправоспособно  управлявало лекия автомобил на баща си и по непредпазливост е причинил смъртта на 17-годишно момиче.

 Бащата е предаден на съд за това, че като водач на собствения си лек автомобил е нарушил правилата за движение като е предоставил моторното превозно средство на лице, което не е правоспособен водач – на непълнолетния си син. 

След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на момичето я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила си на неговия  син като му казал да кара бавно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си. 

Непълнолетното момче тогава се качило в колата и потеглило в посока към Калофер. До него седнала приятелката му, която не поставила предпазен колан. Момчето управлявало автомобила със скорост 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си обаче не намалил скоростта. Автомобилът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което приятелката му загинала.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Не пропускай

Потресаващ случай на домашно насилие в карловско село

Той редовно я малтритирал Потресаващ случай на домашно насилие в карловското село Розино. Съпруг редовно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *