Окръжна прокуратура  дава на съд двама причинили смъртта на 17 годишно момиче в катастрофа край Калофер

Обвиняемите са баща и син

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо баща и син, затова че през август 2021-ра година по пътя Калофер- Мъжки манастир,  17 годишно момче, което е неправоспособно  управлявало лекия автомобил на баща си и по непредпазливост е причинил смъртта на 17-годишно момиче.

 Бащата е предаден на съд за това, че като водач на собствения си лек автомобил е нарушил правилата за движение като е предоставил моторното превозно средство на лице, което не е правоспособен водач – на непълнолетния си син. 

След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на момичето я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила си на неговия  син като му казал да кара бавно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си. 

Непълнолетното момче тогава се качило в колата и потеглило в посока към Калофер. До него седнала приятелката му, която не поставила предпазен колан. Момчето управлявало автомобила със скорост 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си обаче не намалил скоростта. Автомобилът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което приятелката му загинала.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Не пропускай

Осъдиха мъж от Карловско на 15 години строг затвор за опит за убийство

Инцидентът станал по време на разпивка Пловдивският окръжен съд призна за виновен 56-годишния К. П. от …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *