Общински съвет Карлово утвърди разпределението на дарените климатици за пострадалите от наводненията

Дарението бе направено от Министерството на енергетиката

Общински съвет Карлово утвърди разпределението на дарените 212 инверторни климатични системи  за пострадалите от наводненията. Това стана на редовно заседание миналия ден. 

 Дарението бе направено от министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг. По предложение на Обществения съвет климатици ще получат всички нуждаещи се домакинства от първа, втора и трета категория – 6 във Войнягово, 16 в Слатина, 93 в Каравелово и 96 в Богдан, общо – 211. Кой да получи последния уред, ще бъде решено и одобрено на следващи заседания на Обществения и на Общинския съвет.

Местният парламент прие програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за развитие на туризма, за финансиране на физическото възпитание и спорта и План за младежта.

По предложение на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов бе гласувана сумата от 1500 лева за подпомагане изграждането в молдовския град Тараклия на паметник на Васил Левски, чийто автор е карловският скулптор Димитър Рашков.

Общинският съвет даде съгласие и за изграждане паметник на генерал Никола Иванов в родния му град Калофер. Никола Иванов е генерал от пехотата, началник на Щаба на войската /1894-1896/ и министър на войната /1896-1899/. Командир е на Втора българска армия през Балканските войни /1912-1913/, ръководи и превзема Одринската крепост /март 1913/. Предложението за монумент бе направено от председателя на ОбС – Доньо Тодоров.

Не пропускай

Сопот отбеляза 20 годишния си юбилей с много прояви

Гости на празника бяха бившия премиер Стефан Янев и бившия вътрешен министър Иван Демерджиев В …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *