Извънредни новини

Общинските съветници в Сопот дадоха съгласие да бъдат подпомогнати собствениците на многофамилни жилища

Средствата в размер на 300 000 лева ще бъдат осигурени от бюджета на Общината

Докладната записка на кмета на Общината Деян Дойнов да бъдат подкрепени собствениците на многофамилни жилища относно сананирането бе разгледана на заседание на всички постоянни комисии към Общинския съвет. Заседанието се проведе при изключително голям интерес от страна на гражданите.

“Програмата беше затворена 7 години. Поради големия интерес бях помолил председателя на ОбС да насрочи заседанието в залата на читалището, но това не се случи. Всички сдружения, които успеят да подготвят документи и да се регистрират ще може да кандидатстват за саниране на цялата сграда”, обясни Дойнов. Той добави, че е въпрос на експедитивност от страта на хората, а Общината ще помога с каквото може.

По време на заседанието стана ясно, че се очаква да бъдат регистрирани между 25 и 30 сдружения.

“Ако средствата от 300 000 лева не стигнат за всички, ще входираме докладна за още около 30 000 или 50 000 лева, така че да няма ощетени. Не мисля, че това ще е проблем”, каза зам.-кметът Николай Новаков.

В отговор на въпроси от хората, той посочи, че крайният срок, в който трябва да се подадат документи е 30-ти май, ще може да кандидатстват и жилища, които са собственост на ВМЗ.

“Договорите с фирмите изпълнител ще се сключват от сдруженията. А средствата, които искаме да бъдат отпуснати е за изготвяне на паспорти на сградите”, каза Новаков.

Общинският съвет предстои да вземе решение по докладната следващия вторник на редовна сесия.

Не пропускай

Георги Мараджиев: Ще работим така, че ГЕРБ да има четирима народни представители от област Пловдив

Структурата на ГЕРБ в Пловдив област е в отлична кондиция, мотивирана и готова за победа. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *