Община Карлово с важна информация във връзка с очаквания снеговалеж

При инциденти и извънредни ситуации звънете на дежурните телефони в Общината

Във връзка с очаквания интензивен снеговалеж и последващо усложняване на зимната обстановка, Община Карлово призовава гражданите да предприемат пътувания само при крайна необходимост, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

МВР препоръчва да се тръгва на път със зареден с достатъчно гориво автомобил, само по главни пътища, с топли дрехи и със заредени мобилни телефони.

Водачите на автомобили да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Не трябва да се паркира по основните пътни артерии, за да не бъде затруднена работата на почистващата техника. Автомобилите да не се паркират под дървета с цел предотвратяване на евентуални щети вследствие чупене на клони под тежестта на снега.

Община Карлово напомня, че трябва да се спазва чл.19.(1) от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, приета с Решение №134 на Общински съвет Карлово: „При снеговалеж и заледяване ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг”.

При възникване на инциденти и извънредни ситуации гражданите да уведомяват оперативния дежурен в Община Карлово на телефони 0335/ 54-555 или 0896/ 68-67-04.

Сформирани са екипи от звено БКС, които имат готовност да реагират при аварийни ситуации по основните артерии на общинския център.

Не пропускай

Ръководството на Община Хисаря и младежи подариха мартеници на деца и хората от селата

Зам.- кметът на Община Хисаря и младежите от Общински Младежки Клуб ,,Иноватор”  зарадваха млади и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *