Exif_JPEG_420

Община Карлово изпуска язовирите и почиства реките и деретата с най-висок риск

Действията са предприети заради очакваните преливни дъждове

Във връзка с прогнозираните валежи от дъжд  се очаква сериозен приток на водни маси в язовирите и повишаване на нивата на речните корита на територията на страната. Приток на водни маси в речните корита се очакват и от изпускане на води от язовирите и прииждащи скатови води от обезлесени терени.

 В изпълнение на задълженията  за превенция и предотвратяване на възможни природни бедствия, Община Карлово предприема мерки за почистване на реките и деретата на места с най-висок риск, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Уведомени са кметовете и кметските наместници по места за създаване на организация и наблюдение на речните корита за евентуална опасност от наводнение.

Доброволното формирование „Васил Левски“ също е уведомено и е в готовност да се включи в кризисна ситуация. Информирани са и пътноподдържащите фирми за активно включване по населените места.

Язовирите се наблюдават непрекъснато и се докладва за състоянието им на оперативните дежурни към Община Карлово.

Предприетите мерки са докладвани на Областната управа.

Община Карлово стриктно следи обстановката и е готова при нужда да реагира незабавно, съгласно утвърдените планове за действия при бедствия и аварии.

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *