Новоназначени военнослужещи в 61-ва Стрямска бригада положиха клетва

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов ги поздрави 

„Днес вие изрекохте клетвата, с които поемате сериозния път в своя воински живот. Вие се заклехте във вярност към Отечестото и да служите за нашата национална кауза. Уверявам ви, че ръководството и гражданите на община Карлово сме еднакво радостни с вас в този тържествен ден. Гордейте се, че сте наследници на славни воински традиции; на славни личности, оставили своя диря в най-новата история на България! Желая ви здраве и воински успехи! Нека службата ви за Отечеството бъде славна, успешна и е най-важната част от вашия живот! Честит празник, скъпи воини, положили клетва в днешния ден!“, посочи   кметът на Община Карлово в приветствието си  към новоназначените военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Официалната церемония по полагане на клетва се проведе на  площад „Васил Левски“ в Карлово.  Събитието уважиха председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров, секретарят на Общината Стефан Стефанов, командването на елитното войсково подразделение, представители на държавни и неправителствени институции, граждани, роднини и близки на новоназначените.

Приветствие към тях отправи командирът на 61-ва Стрямска – бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений – Викариен епископ на Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужение със свещеници от Карловската духовна околия.

Не пропускай

Щетите в Карлово: 100 декара овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладяни. Щетите в Карлово: 100 декара овес, 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *