Николай Новаков: Към днешна дата Община Сопот има обзаведен кметски кабинет и банковите сметки не са блокирани

Новаков даде изявление относно финансовото състояние на Общината

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Сопот инж. Николай Новаков даде изявление относно финансовото състояние на Общината и обясни, че по набирателната сметка има 82 503.39 лева, по сметката с европейски средства, върнати от верифицирани проекти – 35 682.54 лева, а по бюджетната сметка 1 354 754.28 лева.

Новаков сподели, че новоизбраният кмет ще влезе в кабинет, в който има стол и цялостно обзавеждане, за разлика от 2015 година, когато в кметския кабинет липсваха дори контакти и лампи. 

Новаков посочи, че на последната сесия на Общински съвет – Сопот от месец юни е допуснат за изказване  Бранимир Ботев, който тогава е твърдял, че с оглед на нотариална покана, малко преди изборите, Общината ще е с блокирани сметки. 

ВРИД кметът увери, че към този момент сметките на Общината не са блокирани и към нея няма никакви материални претенции от стопански субекти. 

Новаков пожела успех на всички кандидати и призова хората да упражнят своето право на глас по време на местния вот на 29 октомври.

Не пропускай

Откриха изцяло реновираната екопътека „Бяла река“

Два месеца продължиха ремонтните дейности След цялостен ремонт през септември и октомври екопътека „Бяла река“ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *