Извънредни новини

Национален инициативен комитет обявява конкурс за ученици по повод честване 110 години от Балканските войни

Конкурсът ще се проведе под председателството на Министъра на отбраната

Националният инициативен комитет за честване на 110 години от

Балканските войни /1912-1913 г./ обявява тематичен ученически конкурс “Наследник на….” В него могат да участват ученици V до XI клас, разделени в две възрастови групи: V-VII 

и VIII-XI клас. Те трябва да разработят изследователски проекти – историческо есе или разказ, свързани с участието на техни предци в Балканските войни.

Организатори са Министерството на отбраната и Централното военно окръжие съвместно с Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието и Съюзът на ветераните от войните. Целта на конкурса е да бъде провокиран интересът на учениците към военноисторическото ни минало и да се насочи вниманието им към съхраняване на родовата памет и да получат възможност за творческа изява.

Подробности относно изискванията за оформяне и представяне на проектите, срока за изпращането им на официалните имейл адреси на военните окръжия, етапите на провеждане и критериите за оценяване – в прикачения файл.

Не пропускай

Карлово ще бъде домакин на “Водопада фест”

Проявите започват на 22-ри септември От 22-ри до 24-ти септември на пешеходната зона на ул. “Водопад”  ще може да опитатате разнообразни кулинарни изкушения и да станат част от редица забавления. Специални гости на фест ще бъдат изпълненията  музикантите Симеон Германов и Янко Константинов.  За …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *