Извънредни новини

НЧ “Иван Вазов” Сопот избра  ново Настоятелство за тригодишен мандат

Антонина Цочева бе преизбрана за председател на читалището

На редовното отчетно-изборно събрание на НЧ „Иван Вазов“- Сопот  присъстваха 70 от членовете на Читалището. Ръководството на културната институция представи отчетен доклад за дейността и финансите  на организацията, които бяха единодушно приети. След това се пристъпи към избор на нови членове на Настоятелството и Проверителната комисия.

 Кметът на Община Сопот Деян Дойнов предложи в Настоятелството да влязат Антонина Цочева, Диана Кушева, Анелия Бочева, Иванка Вълева, Милена Русева, Евгени Димов и Георги Белчев. 

Евгени Димов направи предложение в Настоятелството да бъде включен и Станислав Стоенчев. 

Антонина Цочева и Диана Кушева бяха избрани с максимум гласове, Анелия Бочева получи един глас против – този на председателя на Общински съвет Сопот Нели Пенева. 

Най-малко гласове получи Станислав Стоенчев – 17 на брой, с което остана извън новото Настоятелство. За председател на Читалището бе преизбрана  Антонина Цочева.

Доайенът на Мъжката вокална група и виден сопотски учител Николай Василев поздрави новото ръководство и пожела добрата работа в Читалището да продължи, както досега. Той даде препоръки за по-голяма симбиоза между Настоятелството и комисията по култура в Общински съвет-Сопот. Докато течеше изказването на Василев, председателят на комисията по култура Станислав Стоенчев и председателят на Общински съвет-Сопот  Нели Пенева демонстративно напуснаха залата.

Заместник-кметът на Общината инж. Николай Новаков обясни, че точно председателя на комисията по култура  Стоенчев е гласувал против ремонта на Читалището и вече повече от 20 дни новата докладна записка за продължаването на ремонтните дейности не намира място в дневния ред на Общински съвет-Сопот. 

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *