Извънредни новини

 Младежи от Община Карлово проведоха обучение сред природата

Те обсъдиха как да привличат повече млади хора към здравословния начин на живот

Младежкият център в Карлово проведе  обучение сред природата за 20 младежи по проект “Изберете спорта и здравословния начин на живот”, финансиран по Националната програма за младежта 2021-2025.

Обучението се проведи на хижа „Седемте партизани” над карловското село Климент, за да се откъснат младежите от виртуалната реалност, да общуват, спортуват, готвят и играят заедно. 

Младежите минаха по екопътека „Климент“, която също е изградена от младите хора на селото и подкрепена от предишен проект на Младежкия център за поставянето на информационни табели и горска аптечка, която и  в този поход се наложи да използват за контузен младеж.

Младежите обсъдиха зависимостите сред младите хора, как да привличат повече млади хора да избират спорта и здравословния начин на живот и да се включват по-активно в младежки и граждански инициативи.

Имаше  много отборни и шафетни игри, приготвиха си сами здравословен десерт (плодова салата), пяха и танцуваха около лагерния огън на “Вечерта на таланта” и си организираха младежко шоу “Като две капки вода”.

В класната стая на открито обсъдиха какво искат да се подобри за младите хора в Община Карлово, проблемите, с които се сблъскват и възможностите за развитие.

Преминаха всички спортни предизвикателства и въжени съоръжения, изградени в двора на хижата.

 Обучените младежи предстои да организират спортни празници в Карлово и Сопот,  за да насърчат спорта и здравословния начин на живот сред повече деца, младежи и хора от всички възрасти.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *