Извънредни новини

Министерството на икономиката ще поеме сметките за ток на пострадалите в наводнените села

217 комплекта ел.уреди предстои да бъдат разпределени между пострадалите от наводненията до края на годината.

Министерството на икономиката ще поеме сметките за ток, но все още не е ясно между пострадалите в кои категории. Това съобщи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов по време на заседанието на Общинския съвет. Той запозна съветниците с плана за възстановяване в селата.

“Противопоставяне от страна на пострадалите към Общината и държавата е неприемливо. Трябва ни единодействие. Държавата е отпуснала 9,5 млн.лв. Вървят процедури за избор на изпълнители по обществени поръчки.

Над 4 млн.лв са изплатени на фирмите, които работиха до 2-ри декември. До преди 10 дни разчиствахме стотици куб.м наноси и земна маса, как може да искаме асфалтирани улици.

200 ел.стълба ЕВН трябва да постави до края на годината в Богдан. До м.март 2023 за 32 улици и 21 моста трябва да има избран изпълнител в пострадалите села от бедствието”, заяви Емил Кабаиванов.

В отговор на общински съветници, Кабиванов каза, че 1/3 от имотите нямат нотариални актове, имало е и такива, които са били отписани, но са се вписали, за да получат средства от дарителската сметка на Общината.

Около 470 000 лв още предстои да бъдат разпределени от DMS кампанията.

По време на заседанието бе приета новата план-сметка за 2023. За следващата година няма да има повишаване на местните данъци и такси в Община Карлово, въпреки растящата инфлация, посочи вноситилят на Докладната кметът д-р Емил Кабаиванов.

Сесията започна с питане от общинския съветник Светлозар Янков дали се предвижда осветление по пешеходната алея от парк”Здраве” до Ритейл парка.

Кметът отговори, че е предвидено да бъдат поставени определен брой осветителни тела.

Не пропускай

Карлово спечели окончателно – „Куршум джамия“ е на Общината

Това е решение на Върховния касационен съд „Куршум джамия“ окончателно остава собственост на Община Карлово. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *