Извънредни новини

Министерството на енергетиката ще проверява защо са монтирали само 89 климатика, а са дарени 212 на пострадалите от наводненията

Община Карлово разполага с поименен списък на дарените климатици от министерството

В дома на Семко Георгиев от Каравелово  втори ден няма ток. Топлят се с печка с дърва. Още през февруари е монтирал дарения от министерството климатик  и е изпълнил условието до 10-ти март  да представи  в Общината гаранционна карта с нанесена дата на монтажа:

Семко Георгиев – пострадал от Каравелово: “Вчера ходих и в ЕВН казаха, че няма никакви уговорки, те са си търговско дружество, нямат уговорки нито с Общината, нито с министерството.Колко са сметките ви за ток за двата месеца?- за двата месеца са 250 лева”.

89 са монтираните климатици. Повечето  хора вече са платили сметките от страх да не останат без ток:

Семко Георгиев – “Не е хубаво това всеки тихомълком си плаща, от страх да не го отрежат. Казаха, че подаряват климатици, а всъщност се крият…”От министерството на енергетиката обясниха, че техният ангажимент не е за целите сметки, а само за потреблението на климатика и то от датата на монтиране до края на отоплителния сезон:

Еленко Божков – зам.-министър на Министерството на енергетиката:  “Много хора очакват, че ще им бъде платена цялата сметка,  не, ние ще помогнем само за енергията за периода на тяхното използване”.

Това ще стане обаче след проверка,защото на Община Карлово са дарени  212 климатика:

Еленко Божков, зам.-министър на енергетиката: ” Крайно разочаровани сме от непълноценната, за да не я нарека лоша администрация или лош начин на администриране на тази помощ от страна на Община карлово. Нещо повече след като са раздадени 212 климатика, а са монтирани 89 възниква въпросът – какво става с останалите?”

От Общината посочиха, че още преди месец са писали писмо до министерството, заради многото въпроси кога и как ще бъдат поети разходите за ток:

д-р Емил Кабаиванов кмет на Карлово: “Само знаем, че ще бъде поета частично или изцяло потребената енергия за зимния отоплителен сезон. А как ще стане Общината знаеше ли?- не и сега не знаем. Очакваме компанията, която произвежда зелена енергия да извърши плащане към семействата, които изпълниха условието”.


Единственият ангажимент на Общината е бил  да изпрати в срок гаранционните карти за монтаж на климатиците. Кметът няма притеснения от проверката:

д-р Емил Кабаиванов кмет на Карлово: “Всичко става с решение на Обществения съвет и Общинския съвет и никаква грешка не може да стане, ние ще ви предоставим списъците с подписалите саморъчно климатиците”.

Проверката на министерството за дарените климатици трябва да приключи до две седмици.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *