Извънредни новини

Местната власт в Карлово: Нашите намерения са да бъде обновена базата на ПГ “Бр.Евлогий и Христо Георгиеви”

Местната власт проведе среща с ръководството на училището

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров и заместник-кметът Антон Минев се срещнаха с педагогическия колектив на Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“. В разговора, проведен по покана на д-р Кабаиванов, той разясни на учителите мотивите за решението Общината да поиска професионалната гимназия да бъде преобразувана от държавно в общинско училище. „Целта е Общината да бъде активен медиатор между нуждите на бизнеса в региона и специалностите в гимназията, в която работите. В редица мои разговори с ръководствата на ВМЗ, „Ди Би Карго България“ и други фирми те настояват ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово да обучава в необходими за тях специалности. Освен това бизнесът ще финансира ремонтите на работилниците, останалото ще направим ние като Община чрез европейско финансиране на наши проекти.“, каза кметът.

Намеренията на Общината са свързани с възможността заедно с екипа на училището да бъде обновена базата и то да е максимално полезно за нуждите на местния бизнес, подчерта заместник-кметът Минев. 

„Имотът никой не иска да ви го вземе и да се разпорежда с него.“, допълни Антон Минев.

Преобразуването на професионалната гимназия от държавна в общинска е една добра възможност да се помогне както на материалната база, така и за възстановяване на загубените позиции на това училище в обществото, бе мнението на Доньо Тодоров.

 „След като излезе заповедта на министъра на образованието и науката за преобразуването, имотът става публична общинска собственост и с договор между кмета на общината и директора на училището ще  бъде предоставен за стопанисване от гимназията, каквато е практиката.“, поясни председателят на Общинския съвет.

Не пропускай

Община Хисаря с „Лятна академия“ за деца през юли и август

За десета поредна година в град Хисаря ще стартира Лятна академияза децата на Хисаря Заниманията …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *