Извънредни новини

Къща музей “Иван Вазов” отбеляза 88 години от откриването

Официален гост бе Катя Зографова

По повод 88 години от откриването на Къща музей „Иван Вазов“ – Сопот гост в града на Возов бе Катя Зографова. Писателката представи своята нова книга, посветена на Фани Попова-Мутафова и сподели интересни факти от продължението на „Хроники на Вазовия род“, по което работи в момента.

 „Истинна, но разбираща, а не деструктивна е тази книга, която включва автобиографични и мемоарни текстове от Фани Попова-Мутафова, очерци и спомени за нея, както и обемисто документално разследване. Вдъхновяващ е творческият стоицизъм на писателката, която въпреки всички жестоки изпитания никога не изпуска перото“,  разказа Зографова.

Директорът на Къща музей „Иван Вазов“ Борислава Петрова припомни интересни факти около откриването на музея, а кметът на Община Сопот Деян Дойнов поздрави музейните служители с празника.

 „За мен е привилегия и чест да работя с такива предани пазители на българщината като Вас. Пожелавам Ви здраве, успехи и ползотворна работа. Нека творческият пламък, който влагате във Вашите дела, никога да не гасне!“, посочи Дойнов и пожела здраве и вдъхновение на Катя Зографова. Тя обеща премиерата на втората част от „Хроники на Вазовия род“ да бъде в Сопот.

Не пропускай

Мъж и дете са ударени от мълния в Стара планина

Сигналът за инцидент в района на връх Купена е получен в 13.35 ч. Мъж и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *