Извънредни новини

Кметът на Столетово с благодарствено писмо към спасител в пловдивската пожарна служба

33- годишният спасител Иван Ангелов е от Садово. В сектор “СОД” на пловдивската пожарна работи като водач на самоходна техника. Става част от екипа само преди година, когато печели конкурс и сбъдва своята мечта- да помага с натрупания опит в областта на самоходната и тежка техника.

След завършването на образование, близо 12 години работи с багери, фадроми, валяци, асфалтопологащи машини и булдозери.

Споделя, че се е надявал да работи в името на хората, като им помага в трудни моменти. И идва време, когато мечтата му става реалност. Работи с огромно желание и хъс. Не спира да учи, да се развива и да чете за новостите в своята област.

Веднага след бедата, сполетяла подбалканските села, ръководството на сектора го изпраща на изключително трудния и тежък терен, където да приложи своите умения и познания, като бъде полезен и с опита си.

В село Богдан помага с багера и булдозера близо два месеца, а в село Столетово-две тежки седмици разчиства с машините тонове пясък и наноси. Споделя, че на първото си дежурство, заварва моста на Столетово заровен в реката. На следващото дежурство заедно с кмета и местните хора го поставят отново на мястото му- и то в рамките на деня.

Трудностите на терен не го плашат. Като типичен спасител, трябва да взема решения мигновено и с цялата си отговорност да застава зад тях. Изключително скромен е – казва, че от една страна просто е трябвало да действа бавно и прецизно, за да не пострада някой, а от друга- да се работи бързо, за да се възстанови пътната връзка с откъснато населено място.

Респект, Иван Ангелов!

Не пропускай

Четирима младежи обраха вендинг машина в Столетово

Четирима младежи на възраст между 18 и 20 години са заподозрени за кражба от вендинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *