Извънредни новини

Кметът на Сопот предлага финансова подкрепа в новия бюджет за тенисистката Ева Николова

Предлаганите средства са в размер на  12 000 лева

По предложение на кмета на Община Сопот  Деян Дойнов в Спортния календар на Общината за 2023 година е гласувана сумата от 12 000 лв. за подготовка и участия в състезания на  15 годишната  тенисистка  Ева Николова от Сопот.

        “Една община, както и всяка друга стопанска единица се изисква много-добро планиране, както на приходите, така и на разходите.  Благодарение на правилната политика в приходната част на бюджета, Община Сопот може да си позволи подпомагане, както на социални и инфраструктурни дейности, така да бъде балансиран и спортния календар”, съобщи кметът Деян Дойнов.

  Той каза още, че 1 лев инвестиран днес в спорта са спестени 10 лева в здравеопазването в утрешния ден.

        Дойнов изрази своето възхищение от издръжливостта, търпението и волята на младата тенисистка, която радва околните със своите победи и постижения, както в избрания от нея спорт, така и в избраното от нея училище.

        “Пожелавам  нови постижения на престижни състезания на Ева Николова. Продължавай да жънеш успехи в училище, а настоящата година да бъде по-успешна от изминалата и да продължаваш да поддържаш спортния си дух несломим”, посочи Дойнов.

Ева Николова благодари на Община Сопот в лицето на кмета Деян Дойнов за подкрепата и обеща да бъде отдадена, и да има добри постижения в двете избрани от нея поприща – спорта и образованието. Младата спортистка обеща, че ще продължи да прославя достойно себе си, сопотския си род и родния си град. 

Не пропускай

Автомобил с газова уредба гори на метри от къщите в Анево

На място са екипи на пожарната и полицията Автомобил с газова уредба се запали само …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *