Извънредни новини

Кметът иска от земеделския министър помощ за раздаване на безплатните дърва

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов иска от Министерство на земеделието да създаде организация за безплатно рязане и транспорт на дървата, събрани след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В писмо до министър Явор Гечев кметът припомня, че съгласно заповед на министъра и решение на Общинския съвет на община Карлово на всяко засегнато от наводнението домакинство трябва да бъдат предоставени безвъзмездно по 5 куб. метра дърва за огрев. Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите населени места и складирани в специално определени за целта временни депа в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

През последните дни беше създадена организация всички желаещи да получават полагащите им се дърва, но Общината няма капацитет да осигури нарязването и транспортирането им до къщите. Министърът на земеделието е обещал, че ще окаже необходимата помощ, за да могат жителите на засегнатите села да получат безвъзмездно обещаните количества преди очакваното застудяване.

Не пропускай

В Сущица неправителствена организация  подобрява облика на квартала

Вече са факт първите стъпки  Председател на НПО “Сушица-Заедно напред” е Иван Балтов. В новата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *