Карлово ще си сътрудничи с гръцката Община Катерини

Предстои подписване на споразумение между двете Общини

Споразумение за сътрудничество между Община Карлово и гръцката Община Катерини предстои да бъде подписано от кметовете на двете администрации. Това става възможно, след като Общинският съвет на редовното си заседание днес възложи подписването на документа от кмета д-р Емил Кабаиванов. Той е получил предложение за установяване на преки контакти с Катерини по време на официалното си посещение в Солун през февруари тази година,  където на официална церемония е била почетена паметта на Васил Левски по повод 150 години от неговото обесване, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Двете Общити ще си сътрудничат  в сферата на културата, туризма и търговията.

Местният парламент разисква подробно постъпилото в Общината уведомление от Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ за започната процедура за предоставяне статут на недвижима културна ценност на обекти общинска собственост в курорта Баня. Съветниците единодушно гласуваха аргументирана позиция, с която се обяви против предоставянето на такъв статут на обектите общинска собственост и упълномощи кмета да предприеме всички законови действия в изпълнение на позицията. Решението на ОбС ще бъде изпратено на министъра на културата и на НИНКН.

На редовното мартенско заседание бяха приети Програма за управление на отпадъците на територията на община Карлово за периода 2023-2029 г., Общинска програма за намаляване на риска от бедствия и план за защита от бедствия, разчет по бюджетните приходи и разходи до приемане от следващото Народно събрание на Закон за държавния бюджет за настоящата година. 

ОбС разгледа и гласува докладни записки, свързани с разпореждане с имоти – общинска собственост. Всички решения ще бъдат публикувани на официалната Интернет страница на Община Карлово в законоустановения срок.

Във връзка с националната инициатива „150 урока за Васил Левски“ на Средно училище „Васил Левски“ Карлово по повод 150 години от обесването на Апостола на свободата, преподавателките Янка Минева и Антония Василева и дванайсетокласникът Ивайло Балашов представиха в зала „Васил Караиванов“ Интернет страницата, създадена специално за отразяване на инициативата. В нея са се включили 374 образователни, музейни и културни институции от страната ни и чужбина. Сайтът съдържа интерактивна уеб карта визуализация на местата, където са проведени уроците, информация за тях, снимков и видеоматериал.

Не пропускай

“Васил Левски” Карлово отново е сред най-добрите в класацията за областта според успеха на ДЗИ

Училището е на 6-то място от всички училища в Пловдив и областта Възпитаниците на СУ  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *