Карлово  отбеляза тържествено 24-ти май с хубава празнична програма

Слово произнесе зам-кметът на Общината Антон Минев

С издигане на националния флаг и празнична програма, Карлово отбеляза Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Тържествено слово произнесе заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев. 

„В този ден отдаваме почит на делото на светите братя, нашето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух. 24 май е символ на достойнство, традиция, духовност! Може би това не е най-великият празник, който човечеството познава, но сигурно това е най-чистият и най-безкористният, защото прославя духа, прогреса, мисълта и живота създаден от тях. Кирилицата е призив да развиваме културата на уникалното в света на глобалното, да обогатяваме Европа с нашето културно-историческо наследство, с нашата азбука, с нашия фолклор, с нашата духовност. Поклон пред всички съвременни просветители – учители, творци, хора на свободното слово! Имайте сили, за да продължите да втъкавате в идните поколения своите знания, душа и любов! Честит празник!“, посочи  заме.-кметът на Карлово.

           В празничната музикално-поетична програма, участваха ученици от СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Райно Попович“, ПГ „Христо Смирненски“ и ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“.

На церемонията присъстваха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет Доньо Тодоров, заместник-кметовете Данка Зидарова – Люртова и Николай Цветков, заместник-кметът на побратимения на Карлово германски град Зеехайм-Югенхайм Томас Фишбах, директори на училища, творци, ученици, граждани.

Празничната програма бе организирана от СУ „Васил Левски“.

Не пропускай

Ст.Станчев: Разпространяването на невярна информация от Община Карлово уронва авторитета и достойнството на читалището в Куртово

Председателят на читалището изпрати право на отговор Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: “Във …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *