Как ученик от Сопот стана Европейски шампион по кудо

Атанас Атанасов е ученик в ПГ “Ген.Владимир Заимов” и вече мечтае да покори  Световния подиум

Атанас Атанасов тренира едва от две години в местния спортен клуб. Запалил се е по кудото още на първата тренировка. Бойното изкуство го направил по-дисциплиниран:   

Атанас Атанасов: “Много труд, много усилия, лишаване, но е заслужено. От какво лишаване? – лишаване от ходене на дискотеки, пиене, забавления…”

При изключително голяма конкуренция боецът успява да достигне до финала, след  нокаут в един от рундовете и много добро представяне по точки и въпреки лошата материална база, в която се е подготвял:

Атанас Атанасов: “Най-трудно на Европейския шампионат беше на финала, защото нямах никакви сили, никакъв въздух, направих всичките ни срещи за много кратко време…”

Радослав Цанков – треньор на Спортния клуб по Кудо в Сопот: “Оправихме до някаква степен течовете, но средствата, които са необходими са непосилни за нашия клуб за момента”.

И въпреки падналата мазилка, течовете от покрива и влагата, треньорът е благодарен, че все още успяват да тренират. В клуба се обучават около 60 души, като най-малките деца са на 7 години. Надеждата е един ден те да имат по-добри условия, за да тренират и постигат големи спортни постижения:

Радослав Цанков: “Ако не бяхме тук нямаше как да изградим тези деца, надявам се както сме постигнали с малки крачки резултати да продължим и да успеем по някакъв начин да подобрим материалната база….”

Бойното изкуство става все по-предпочитано в региона, заради качествата, които възпитава. То  учи спортистите да бъдат по-добри и смирени:

Радослав Цанков: “Спортът учи на дисциплина, на уважение, на себеотдайност, защото той доста тежък стил няма как да се получават нещата имам предвид тези удари от захват, тези ключове, и ако не знаем кога да спрем това нещо може да коства големи травми. За мен медалите не са толкова важни, важен е пътя до тях, борбата със самите себе си….”

Не пропускай

Тревожна тенденция:Жегата е на път да “изпие” водата от язовирите и реките в Общините Карлово и Сопот

Кметът на Карлово вече изрично забрани използването на водата за поливане Тревожна тенденция в Общините …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *