Инцидент с кортежа на главния прокурор

Инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал на пътя между София и Самоков. Според информация на “По света и у нас” главният прокурор е трябвало да пътува за Турция. Преди да замине е решил да отиде на среща с младши прокурори в района на Самоков.

Инцидентът е станал около 11:45 ч. между Самоков и село Ковачевци. При инцидента няма пострадали, заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров. Изясняват се обстоятелствата, на място има служители на ГДНП, представители на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб с всички служби.

В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев ще проведе съвещание със службите на МВР. Там информацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия, уточни Тодоров.

По неофициална информация на БНТ взривно устройство е избухнало пред една от колите от кортежа. Също по неофициална информация Гешев е бил в кортежа. Взривното устройство е задействано дистанционно, научи “По света и у нас”.

Според наши източници след избухването на взривното устройство на пътя има осколки.

Наш екип достигна до вилна зона Ярема, където автомобилите се спират от екип на полицията, на около 8-9 км. от мястото на инцидента.

Не пропускай

Преподавател в Пловдивския университет представи първата си книга “Аригато, Токио”

Ако искате да пътувате до града, който отмерва пулса на XXII век, но не разполагате …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *