Извънредни новини

Започна доставянето на фургони в най-тежко пострадалото село Богдан

В най-тежко пострадалото от наводненията села в Карловско – Богдан днес доставиха първите три фургона. В селото започна и полагането на нов водопровод.

Първите два фургона бяха разположени в двора на Недка Димова. Тя е работник във ВМЗ. Стихията почти е разрушила дома й. Втори месец тя и децата й живеят при близки и приятели, тъй като къщата им е негодна за живеене:

Недка Димова: “Дъщерята живее при приятеля си, аз съм при майка ми, детето ми и то е при майка ми. Ужасът е много голям, никой от никъде не обръща никакво внимание, единственото машините, двора е изчистен и само това….”

Недка е притеснена, че зимата идва и няма да може да си плаща високите сметки за ток. Все още не е започнала да ремонтира дома си:

Недка Димова: “Ако стане така че ток, вода rи токът ми стане много висок просто няма как да карам. Ние чакаме вече втори месец някакъв кар бланш да ни дадат какво да правим с нашата къща. Дали да я съборим или да си я ремонтираме, от никъде никаква светлина и нищо повече…”

До момента Недка е получила единствено държавната еднократна помощ в размер на 375 лева. Утре в Богдан ще бъдат доставени още два фургона, а в следващите дни, 10 временни жилища ще бъдат разположени на обща площадка. В селото започна полагане на нов водопровод:

Данка Люртова – зам.-кмет на Община Карлово: “До момента сме положили 700 метра водопровод на улиците, които са северно, по наши изчисления и огледът, който сме направили по улиците, където са изнесени аварийните участъци предполагаме, че ще трябва да прекараме още 2 км водопровод”.

В най-северната част на селото водоснабдяването най-вероятно ще бъде възстановено до края седмицата, а в цялото село до края на месеца.

Не пропускай

Почина бившият кмет на Карлово инж. Христо Войняговски

Той напусна земния си път на 90 години Днес на 90 годишна възраст е починал …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *