Извънредни новини

Зам. – кметът на Сопот с анализ за приключването на финансовата 2022 година за Общината

Той призова гражданите да отидат да си платят данъците за тази година и да ги сравнят с миналата

Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков направи подробен анализ как приключва финансово Общината 2022-ра година. Той посочи каква е събираемостта на всички местни данъци и такси.

“Общината е над средното за страната като събираемост. 80 % е средната събираемост на данъка за недвижими и имоти и данък МПС” , заяви Новаков. Той съобщи, че дълга по отделните кредити е около 3,2 млн.лева, а просрочените вземания са около 700 000 лева.

“150 000 се влачат от години, тъй като това са на фирми, които са обявени в несъстоятелност и не могат да бъдат събрани, 300 000 лева са на болницата, около 100 000 лева реално Общината има вземания”, заяви Новаков.

Той подчерта, че местните политици спекулират много с темата, че са увеличени местните  данъци и такси.

” За това призовавам гражданите да отидат и да си платят данъците за тази година, като ги сравнят с миналата. Ако са си загубили бележките си съм разпоредил на данъчните служители да им ги издадат отново,за да ги сравнят . А относно това, че някои местни политици лобират за 1-2 бизнесмена предлагам имат право като граждани да внесат в Общинския съвет докладна записка на тези двама бизнесмени да се намалят данъците или да не плащат. И ако Общинския съвет реши нека бъде така”, посочи още Новаков.

Той каза, че относно водените дела с ЧСИ ще внесе докладна записка до местния парламент и той да реши какво да прави Общината.

Не пропускай

/ВИДЕО/ Участничките в конкурса “Царица на розата” бяха посрещнати в комплекса “Шато Копса”

Те се запознаха с видовете вина и процеса на дегустация Красивите претендентки за конкурса “Царица …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *