Задава се истинска зима през уикенда

  Възможни са снегонавявания и усложнен трафик

  Пореден епизод на ноемврийската зима се очаква през почивните дни. В края на тази седмица ще се оформи зона с ниско налягане, която ще премине над Балканите с вятър, дъжд, сняг и по-ниски температури.

  След временно спиране на валежите в четвъртък, в петък следобед ще завали отново. До полунощ в Северозападна България и в някои западни части на Дунавската равнина ще паднат до 40-50 литра дъжд. Междувременно, студен атмосферен фронт ще понижи температурите в петък през нощта. Така в събота още преди обяд от запад на изток ще завали сняг. Предварителните прогнози за траекторията на циклона допускат да вали интензивно с натрупване на снежна покривка почти през целия ден.

  Привечер от запад валежите ще спират, но ще продължат в източните райони и най-вече в Североизтока. В неделя още преди обяд снеговалежите ще спрат, но денят ще е студен и ветровит. Очакват се студени пориви със скорост до 70-80 километра в час – особено силно ще духа в Дунавската равнина и около Стара планина. Ще има предпоставки за снегонавявания и усложнения в трафика, най-вече по проходите в Стара планина.

  В неделя метеорологичните модели прогнозират снежна покривка до 15 см в по-ниските райони и до 30-40 см в планините.

  Дневните температури в петък – 12-17 градуса, в събота – 0-5 градуса (в Югоизтока до 15 градуса), в неделя – минус 2 до плюс 5 градуса.

  Не пропускай

  В Сопот няма да има заря на 2-ри март

  Причината е, че площадът на центъра е в ремонт Тази година в Сопот няма да …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *