Извънредни новини

Жители на наводнените села блокираха Подбалканския път

Жители на селата Богдан, Каравелово и Слатина излязоха на протест и блокираха за кратко Подбалканския път. Причината е, че все още не е възстановена инфраструктурата в селата. Според хората институциите си прехвърлят отговорността за решаване на проблемите в населените места.

Четвърти месец пострадалите в трите села продължават да живеят в страх, че бедствието може да се повтори, а пътищата, мостовете и инфраструктурата все още не е възстановена:

“Тия мостове паднаха и трябва да се вземат мерки, за да може спокойно да се движим с автомобили и децата няма от къде да минават да отиват до автобусите” .

“Да се направи първо мост нямаме в Каравелово, прекъснат е пътя със селото”.

“В Слатина хората са в стрес, сега ако стане нещо стадиона е пълен с пясък, пълен е с това, което е изгребано от деретата…..”
Протестиращите са изпратили 17 искания до всички институции в държавата, от които зависи решаването на проблемите. Община Карлово има изготвен план за възстановителни дейности до края на тази и следващата година:

Д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово: ” Никога нито аз, нито представител на държавата сме твърдели, че може за 3, 6 месеца да възстановим това огромно поражение. Чака ни упорита поне едногодишна работа. Има изготвена програма за 2023. За част от нея има финансиране, за по-голямата очакваме от Междуведомствената комисия…”

От Общината увериха, че до края на годината в Каравелово ще бъде поставен временен мост и ще бъде избран изпълнител, за да започне ремонт на детската градина в селото. А от утре БЧК ще дари ще по 940 лева на всяко пострадало семейство.

Не пропускай

Продължава кампанията за набиране на средства за ремонт на НЧ “Христо Ботев” Калофер

Предстои третият благотворителен базар В града на гениалния поет и революционер Христо Ботев, за трети …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *