Извънредни новини

Жители на Кърнаре поставиха важни проблеми пред ръководството на Общината

Кметът д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в селото

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в  Кърнаре и се запозна с най-важните проблеми на жителите. Сред тях това са свободното движение на безстопанствени коне и незаконни каруци, липсата на достатъчно обществен превоз, належащ ремонт на сградата на кметството  и аварирало улично осветление.

“След разкриването на полицейски участък в Розино, който ще обслужва и Кърнаре ще се подобри обществения ред” ,  увери жителите кметът д-р Емил Кабаиванов. Сградата на кметството не е била включена в проектите, с които Община Карлово е кандидатствала за финансиране по програма „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, защото е в съсобственост с Български пощи. Съгласно насоките на тази програма е недопустимо кандидатстването по нея за сгради в режим на съсобственост. Кабаиванов припомни, че само през последните четири години в Кърнаре са ремонтирани 5 улици. 

По време на срещата стана ясно, че уличното осветление в населените места от Общината се ремонтира по график и след подаване на сигнал от кмета на Кърнаре проблемът в селото ще бъде отстранен. 

Предстои провеждане на конкурс за избор на превозвач по общинската транспортна схема, след което ще бъде върнато старото разписание на автобусите. В момента хората от селото ползват безплатен обществен превоз, който Общината поема за своя сметка.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *