Д-р Кабаиванов взе участие в работна среща на НСОРБ с бизнеса

  Кметът на община Карлово и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ взе участие в среща между ръководствата на националните представителни работодателски организации и местната власт, състояла се на 25 април. Обсъждането на конкретни въпроси, чието решаване е от взаимен интерес, се провежда за първи път –  по  инициатива на НСОРБ.
  Общините и бизнесът са естествени партньори във всички аспекти на развитието на регионите. Взаимодействието по места е ежедневно, много от проблемите са общи, други поставят двете страни на различни позиции, но диалогът е начин да се върви напред. Около това становище се обединиха участниците в срещата.
 Поканата бе отправена към всички работодателски организации, представени в Националния съвет за тристранно сътрудничество. В дискусията участваха представители на ръководствата на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Съюза за стопанска инициатива, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Участие взе и Зорница Русинова – председател на Икономическия и социален съвет, който по своята същност играе ролята на трансмисия между гражданските организации и държавното управление.
  Основните обсъждани теми бяха свързани със сътрудничеството между бизнеса и общините и възможностите за взаимодействие както на местно, така и на национално ниво. Един от основните въпроси, които НСОРБ постави в центъра на обсъжданията, е модернизирането на местните данъчни политики и финансовата автономност на общините, както и предстоящото въвеждане на нов модел на управление на отпадъците, коментира след форума д-р Кабаиванов.

Не пропускай

На Благовещение: Кметът на Хисаря посрещна децата от ОУ “Климент Охридски”

Днес празнуваме надеждата за ново начало, за добруване На светлия празник Благовещение, кметът на Община …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *