Извънредни новини

Д-р Кабаиванов: Фирмата-изпълнител избрана от ВиК Пловдив  работи с бавни темпове в Карлово

Кметът на Общината търси съдействие от държавното дружество

Фирмата-изпълнител на проект на ВиК Пловдив, избрана от държавното дружество за изпълнение на негов проект в града, работи с бавни темпове, не създава добра организация и не реализира добро изпълнение на подмяната на водопровода по улиците „Хан Крум“, „Опълченска“, „Парчевич“, „Криволак“, „Юмрукчал“ и „Земеделска“, заяви до медиите кметът на Община Карлово.

Той изпрати писмо, с което запозна с проблема  главния директор на Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ – Галина Симеонова, министъра на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова, управителя на ВиК Пловдив – инж. Огнян Кулишев, областния управител г-н Ангел Стоев и изпълнителния директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД – Ирена Георгиева. 

В писмото си Кабаиванов отправи молба за съдействие от институциите, тъй като освен, че бавните темпове на работа създават повишено обществено недоволство сред жителите на града, се спира и изпълнението на проекта на Общината за подмяна на тротоарните настилки и цялостно преасфалтиране и пренареждане на паважа по шестте улици.

“До момента получих единствено копие от отговор, изпратен от инж. Кулишев до г-жа Ирена Георгиева, на 5 май. В това писмо управителят на ВиК информира за графика на предстоящите дейности и за намерението си да инициира среща в всички засегнати институции. Община Карлово е добре запозната със сроковете в договора, но – ще повторя още веднъж – бавните темпове, с които изпълнителят работи, създават предпоставка за неизпълнение на нашия проект за полагане на нови настилки по шестте улици. Ежедневно получаваме десетки сигнали от граждани. Търпението на жителите на Карлово вече е изчерпано!”, посочи още Кабаиванов.

  Несериозно отношение от страна на изпълнителя към институциите, участвали в срещата, бе отсъствието на управителя на фирмата. По време на разговора единодушни с мнението на ръководството на Общината бяха осъществяващите надзора и ВиК.

Кабаиванов благодари на областния управител Ангел Стоев за организираната среща. 

В понеделни кметът ще направи последна среща с инж. Кулишев, на която ще настоявам фирмата-изпълнител възможно най-бързо да приключи дейностите по разкопаните улици, това съобщи още д-р Емил Кабаиванов.

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *