Извънредни новини

Д-р Е. Кабаиванов: Ако фирмата-изпълнител не ремонтира улиците в срок,ВиК  Пловдив е длъжно да намери вариант 

Ако в рамките на следващите две седмици фирмата-изпълнител, избрана от „ВиК“ ЕООД Пловдив за изпълнение на негов проект в Карлово не приключи работата си по започнатите улици „Хан Крум“, „Парчевич“, „Криволак“, „Опълченска“ и „Земеделска“ в града и не въведе в експлоатация изградените водопроводи и сградните отклонения към тях, дружеството е длъжно да намери вариант  да завърши улиците. Това посочи в прессъобщение до медиите, кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов.

Той посочи, че след това Общината има готовност с бързи темпове и със свои средства да положи нови тротоарни и улични настилки, за да изпълни своя ангажимент към гражданите, които живеят там.

“Следим ежедневно темповете на работа и, ако има забавяне, ще информираме гражданите и медиите, министъра на регионалното развитие, министъра на околната среда, управителя на ВиК холдинга. Не можем да позволим повече забавяне, което затруднява сериозно транспортния трафик в града и нарушава нормалния живот на хората. Това за нас е най-важно и ще използваме всички законни средства, за да решим проблема”, заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов  след последната проведедена среща с управителя на „ВиК“ – Пловдив – инж. Огнян Кулишев, част от неговия екип и представител на надзора.

Кметът съобщи още, че след разговора във „ВиК“ Пловдив е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. „Директно ще споделя с тях своето недоумение – как е възможно да разкопаеш толкова улици и след месеци да не си довършил нито една от тях?!“, категоричен бе д-р Кабаиванов.

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *