Д-р Емил Кабаиванов посрещна кмета на град Мураяма в Карлово

Кабаиванов посреща делегация от Япония за втори път

 Д-р Емил Кабаиванов посрещна за втори път в Карлово официална делегация от японския град Мураяма, префектура Ямагата, водена от кмета Такао Шифу. Визитата на официалните гости е свързана с посещението им през 2018 г. за установяване на сътрудничество и отправената от тях покана за побратимяване между Карлово и Мураяма, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Двамата градоначалници обсъдиха насоките за предстоящото партньорство и добрия опит, който може да се почерпи при реализирането на сътрудничеството между Карлово и Мураяма.

Кабаиванов подари на Шифу плакет с герба на Карлово и поздрав „Welcome to the Rose Valley!”, както и продукти от роза. Подарък в знак на уважение, който представляваше ръчно изработени умален японски чадър и украшения за стена, както и специален лист хартия, изписан с японски йероглиф, който символизира победата и носи късмет на притежателя му, подари и кметът на Мураяма.

На срещата присъстваха  председателят на Общинския съвет Карлово Доньо
Тодоров и председателя на Асоциацията за туризъм и бизнес на Мураяма
Кацухико Ягучи.

Не пропускай

Нова градинка от цветя със символите на Карлово вече краси града

Общината продължава да зацветява градински площи Оформено е зеленото пространство северно от кръстовището на кооперативния …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *