Извънредни новини

Деца дефилираха с костюми от отпадъчни материали и стари дрехи

Децата представиха устойчива мода с мисъл за природата

Деца от Карлово и региона представиха собствени модели на дрехи, направени от отпадъчни материали,  стари, умалели и  неупотребявани от  дрехи. Същите онези неща, които обикновено изхвърляме целенасочено без да се замислим, се превърнаха в ценен ресурс, позволяващ да се оцени потенциала на устойчивата мода.

Бяха представени и уникалните модели от висшата мода на карловската дизайнерка Лиа Каменова. Ня беше ментор и даваше ценни съвети на децата при изработката на техните модели. 

Лиа Каменова е родена в Карлово. Основното си образование получава в СУ „Васил Левски“ в родния град, а средното във Френската гимназия – Пловдив. Продължава обучението си в Страсбург – Франция, където учи „Изкуство в театъра“, а по-късно завършва в университета “МЖМ График Дизайн“, специалност – стилист моделиер. 

Лиа участва в 4 изложби – 3 самостоятелни, а четвъртата е обща по повод Пловдив – европейска столица на културата. За първи път през 2021 талантливо момиче открива самостоятелна колекция с висша мода в родното ѝ Карлово.

Малките музикални таланти от Вокална група „Карловойс“ с ръководител Анита Илиева се погрижиха за добро настроение на гостите на събитието.

„Този проект е насочен към насърчаването на хората да преосмислят ежедневните си действия и да се замислят как може всеки с малки неща да помогне за намаляването на климатичните промени и опазването на околната среда“, казаха организаторите на събитието.

Не пропускай

Продължава кампанията за набиране на средства за ремонт на НЧ “Христо Ботев” Калофер

Предстои третият благотворителен базар В града на гениалния поет и революционер Христо Ботев, за трети …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *