Извънредни новини

Децата от МШ „Карловойс“ отново  завоюваха високи отличия 

Те участваха в Панагюрище XVIII-ти Национален фестивал “Родолюбие”

12 отличия, от които 4 златни медала, 1 сребърен и 5 бронзови медала, както и две от специалните награди на организаторите бяха присъдени на децата от „Карловойс“.   Отново сред най-добрите във всяка категория и възраст  на музикалната сцена се  подредиха учениците на Анита Илиева.

 Това са Мария Кабакова, Александра Арабаджиева, Дария Димитрова, Ева Хаджийска, Харитина Иванова, Сияна Зонева, Мария Димитрова, Никол Иванова, Ана Мери Стоунс и Деница Яева. Вокална група „Карловойс“-джуниър също е отличена с купа и трета награда във втора възрастова група,което донесе много радост на децата.

„Изключителната конкуренция и многобройни участници на конкурса не попречиха на децата да покажат най-доброто от себе си и да се класират на челни места, което ни прави горди с успеха им!“, каза Анита Илиева.

МШ“Карловойс“ близо 10 години търси и  развива таланта на музикалните деца в региона и насърчава тяхното творческо развитие. Вече имат издаден свой албум с авторски песни на ръководителите Анита и Йордан Илиеви и  подготвят втори.

А  сред всички конкурси в страната, фестивалът „Родолюбие“ е бил винаги един от предпочитаните за школата, защото има за цел разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост.Тази година се посвещава на 175- тата годишнина от рождението на Христо Ботев и 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски.

Конкурсът бе включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Не пропускай

Четирима младежи задигнаха стока от магизин за дрехи в Карлово

Те си на възраст от 16 до 20 години Според получения  сигнал в районното управление, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *