Извънредни новини

Две семейства от Богдан ще имат нов дом

Неправителствена организация закупи две къщи и ги дари

Близо девет месеца след невижданото до сега в България водно бедствие, две от най-тежко пострадалите семейства в Богдан ще имат нови домове, след като стихията отнесе техните. Това стана благодарение на неправителствената организация “АДРА”, която закупи две къщи в селото.

Разрушените къщи на пострадалите хора се намираха в най-западната част на селото, където вълната ги отнесе напълно.

Едната от закупените къщи все още не е годна за живеене. Необходимо е да й бъде извършен цялостен ремонт. В нея ще живее семейството на Благой Каптиев, който работи във ВМЗ Сопот и в момента живее във фургон. Къщата се намира на главния път в селото. Той посочи за KarlovoPress, че са необходими още около 20 000 лева за ремонт на стаите и помещенията вътре, но няма достатъчно средства, тъй като заедно със съпругата си разчитат само на заплатата, която получават в завода.

В другата къща вече живее самотна майка с децата и родителите си. Предстои ремонт на покрива. Организацията е осигурила материали за ремонт на покрива на къщата, в близко бъдеще майстори ще започнат ремонтните дейности.

“АДРА” е помогнала на десетки пострадали още от втория ден на бедствието като е помагала в отводняването на къщите и разчистването на огромното количество земна маса.

Не пропускай

Ръководството на Община Карлово запозна  жителите на Слатина как вървят възстановителните дейности

Общината ще настоява селото да бъде посетено от директора на Басейнова дирекция Кметът на Община …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *