Извънредни новини

Данка Люртова, ГЕРБ-СДС: Ако получим отново доверието ще внесем промени в облекчаване на процедурите за ремонт на инфраструктурата в наводнените села

Люртова коментира, че са необходими спешни законодателни промени

Ако отново получим доверието  ще внесем спешни промени в два закона, за обществените поръчки и за бедствията и авариите. С години не са променяни, а природата е безпощадна и няма гаранция, че бедствието няма да се повтори. Така коментира кандидатът за народен представител Данка Люртова въпроса за появилата се информация, че отново се готвят  протести от хората в наводнените села, тъй като се бави възстановяването на инфраструктурата. 

“Хората не са получили никакви средства от държавата за ремонт на домовете си,  а има начини. Ако има воля и желание Министерски съвет може да отпусне средства. Липсата на стабилно правителство през последните 2 години нанесе много щети на българските граждани за години напред. Никога не е било да няма приет държавен бюджет. Общините не могат да си планират разходите”, заяви Люртова.

Тя посочи, че най-важната тема, по която партиите и коалициите трябва да си подадат ръка и да загърбят противоречията и различията, е намаляване на цените на храните и горивата.

“Ако ГЕРБ-СДС е първа политическа сила ще направим всичко възможно да има стабилно правителство”, заяви още кандидатът за народен представител.

На въпрос :”Може ли да си подадат ръка ГЕРБ-СДС и   ПП-ДБ, Люртова коментира, че на предните избори не са имали разбиране, но сега се надяват, че разумът ще надделее в името на народа.

В Община Карлово по Плана за възстановяване и устойчивост  се  очаква да бъдат  реализирани няколко проекти. Има заложено финансиране за ремонт на 5 читалища, саниране на многофамилни жилища и административни сгради публична общинска собственост.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 2, а кандидатът за народен представител Данка Люртова с преференция 105.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Бриг.генерал Михайлов представи визията за бъдещото  развитие на Карловската бригада

Това стана в изпълнение на плановете за дейностите на Сухопътните войски и 61-ва Стрямска бригада …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *