Извънредни новини

ДГ „Гина Кунчева“ открива новата учебна година с нова зала за спорт

Спортната зала е завършена, предстои нейното оборудване и официално откриване

Карловската ДГ „Гина Кунчева“ ще открие новата учебна година с нова зала за спорт. Това стана ясно по време на посещението в детската градина на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. Срещата с директорката Христина Перчева и учителки бе в рамките на планираните проверки за готовността детските заведения за старт на учебната 2023-2024 година.

Директорът показа на кмета условията, в които персоналът обучава и възпитава децата, занималните, кътовете за игри, дворното пространство.

 Спортната зала е завършена, предстои нейното оборудване и официално откриване. В процес на довършване е т.нар. зелена класна стая на открито – за групите, които се обучават по метода Монтесори. Д-р Кабаиванов предложи да бъде организирана обмяна на опит между преподавателите по Монтесори от детските градини в Карлово и техните колеги от побратимения италиански град Осио Сотто.

Кметът сподели убеждението си, че част от възпитанието на децата се дължи на средата, в която те растат. „Когато те се обгрижват от добри специалисти и среда в детските градини е чиста и подредена, израстват възрастни, които пазят и ценят както личното си жилище, така и всички обществени места.“, каза кметът. Той подчерта, че карловските детски градини са сред най-добрите в страната.

Не пропускай

Санирането на блоковете в Сопот скара предишната и сегашната местна власт. Хората възмутени

Ще връщат ли хората дадените им от Общината средства за изготвяне на  техническите паспорти остава …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *