Извънредни новини

В Старинно Карлово откриват изложба на рисувани и декорирани яйца от цял свят

Те са част от колекцията на Димитър Арнаудов

По повод големия християнски празник Великден, в Старинно Карлово следващата седмица ще бъде открита изложбата „Великденска палитра“. Тя представя част от голямата колекция на Димитър Арнаудов от рисувани и декорирани яйца от цял свят, събирана в продължение на три десетилетия.

     Димитър Арнаудов е роден в Асеновград. Възпитаник е на Пловдивската духовна семинария „Св. Кирил и Методий”. Завършва богословие в Солунския университет Аристотел. В продължение на пет години специализира богословие в Швейцария и Белгия. В Швейцария специализира канонично право в университета във Фрийбург, а след това  и  в центъра Шамбези край Женева. Говори пет езика. Освен с музика се занимава и с поезия. Негови стихове са преведени и на руски. „Сладкогласни ирмоси” е първият самостоятелен диск на младия богослов и църковен певец, а преди него заедно с Валери Попов издават  компактдиска “Lux in tenebra”, който е един от най-успешно продаваните дискове с църковна музика у нас.
       За себе си той казва, че е полиглот, богослов, преводач, църковен певец, колекционер и пътешественик. Показва за първи път част от своята колекция от декоративни яйца и избира град Карлово за това важно за него събитие.

      „Събирал съм колекцията си от всички крайчета на света и на нашето Отечество България. Повече от три десетилетия към нея се добавят непрекъснато нови и нови експонати и реших, че е дошъл моментът да споделя тази красота с любезната карловска публика.“

    Изложбата ще бъде експонирана в музея от 4 до 20-ти април.

ОтговорПрепращане

Не пропускай

Карловското училище “Кирил и Методий”  с отлично представяне на национално състезание 

Възпитаниците завоюваха челни места  Отлично представяне за ОУ “Кирил и Методий” Карлово в областния кръг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *