В Сопот представят книгата „Истории от ръчния багаж“ на Георги Милков

15-ти юни от 17.30 часа в Къща музей “Иван Вазов”

Община Сопот и Къща музей „Иван Вазов“ Ви канят на среща-разговор с Георги Милков и представянето на книгата му „Истории от ръчния багаж” на 15 юни (четвъртък) от 17:30 часа в експозиционната зала на музея. Входът е свободен. Ще имате възможност да си  закупите  книгата на място, както и да получите личен автограф от автора.

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. 

За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка. Събрал е част от тях, вярвайки, че необичайностите на живота са безбройни, но всеки може да види само толкова, за колкото е бил готов да пристъпи отвъд прага на собствените си предубеждения, а останалото се е изгубило завинаги в миманса на пропуснатите спомени.

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *