Извънредни новини

В Карлово започват проявите посветени на 150-та годишнина от обесването на Васил Левски

Проявите започват с откриване на изложба с рисунки на ученици от СУ “Васил Левски” 

Традиционната изложба “Моето творчество, вдъхновено от Апостола” ще бъде открита на 13-ти февруари от 17.30 часа в Общинска библиотека “Д-р Иван Богоров. След това от 18.00 часа в зала “Васил Караиванов” ще се проведе среща с възпитаници на карловската гимназия пресъздали ролята на Апостола.

На 15-ти февруари от 17.30 часа в зала “Васил Караиванов” на Общината ще се състои традиционната литературна вечер под мотото “С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите”. 

На 16.02.23 от 17.30 часа в зала “Васил Караиванов” учениците от начален етап на СУ “Васил Левски” ще представят миниспектакъла “Левски – съвестта на всеки идващ ден”.

На 17-ти февруари от 17.30 часа в Камерната зала на читалище “Васил Левски” ще бъде представена книгата “Левски” на Георги Заркин.

Кулминацията на проявите посветени на 150-та годишнина от гибелта на Левски е на 18-ти февруари. От 9.00 часа в храма “Св. Богородица” ще бъде отслужена Архиерейска света литургия. В 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложба. Възпоменателната церемония на площад “Васил Левски” започва в 18.00 часа, а от 19.00 часа в НЧ “Васил Левски” ще бъде представен спектакъла 

“С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите”.

Проявите ще продължат на 19-ти февруари от 11.00 часа с митинг-поклонение пред паметника на Апостола на свободата и ще завършат с шествие до родната му къща, среща с праправнучката на сестрата на Апостола- Яна и представяне на поредицата за Левски “Нови документи и изследвания” Том 3.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *