Извънредни новини

В Каравелово бе отслужен молебен за всички пострадали от наводненията

Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен в едно от най-пострадалите от наводненията карловски села – Каравелово. Молебенът бе отслужен за всички пострадали от водното бедствие в църквата “Св. Архангел Михаил” пред чудотворната икона на Пресвета Богородица “Златна ябълка”, която се съхранява в едноименната църква в асеновградския квартал Горни Воден.

Иконата е много почитана от православните християни, които вярват, че тя помага при благодатни изцеления на телесни и душевни недъзи. Пловдивският митрополит благодари на Бога, че не е имало жертви по време на наводненията:

“Дошли сме да припомним на Божия народ думите на светото Евангелие, онова което ни казва нашия спасител Исус Христос непрестанно се молете и благодарете. Дошли сме да се помолим, защото единственото средство, което може да възпре бедствията, които са отражение на Божия гняв е молитвата на хората. Богородица изтрива всяка сълза от човешкото лице. Убеден съм, че идвайки тук Божията майка ще помогне на тези изстрадали хора да се ободрят духовно, да не се предават духом и да продължат с Божията помощ към пътя на живота….”

Не пропускай

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов награди отличниците на Випуск 2023 и изявени ученици

Той връчи отличията на тържествена церемония в Общината Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов награди …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *