Извънредни новини

В Детска градина “1-ви юни” в Карлово се проведе здравословна кулинарна Спартакиада

Специален гост бе Ути Бъчваров

Състезанието имаше за цел да привлече вниманието на децата и техните родители към здравословното и пълноценно хранене още от ранна възраст.

По много забавен и интересен начин, деца от всички градини в Карлово участваха под формата на игри в приготвянето на ястията:

Валери Георгиев:” Какво ще приготвите?- морковена торта.Защо трябва да се храним здравословно? – за да бъдем здрави.

Ина Генова – родител – Какво приготвяте в къщи?-зеленчуци, той обича най-много плодове, броколи, спанак…”

В първия кръг децата редиха пъзели, във втория спортуваха, а в третия приготвиха разнообразни и здравословни ястия като смутита, салати, сандвичи и бонбони от фурми и бадеми.Ути Бъчваров, който беше председател на журито посочи, че пътят към балансираното хранене е начинът за справяне със затлъстяването на подрастващите:

Ути Бъчваров: ” Първото нещо при децата са игрите и след това идва балансираното хранене, да има много игри, чист въздух. Ние решаваме уравнение  като се намесват белтъчини, въглехидрати, мазнини. Времето в което се ядат…”

Спартакиадата показа на децата, че движението е здраве, здравословните ястия могат да бъдат вкусни, а готвеното забавно:

Ваня Христова- директор на ДГ “1-ви юни”:

 “Децата прекарват голяма част от времето си пред телевизионния екран и е много важно да възпитаваме още от най-ранна възраст здравословен начин на живот. В градината ежедневно се готви здравословно”.

Победители бяха всички деца, тъй като те показаха по забавен начин, че ние сме това, което ядем:

Ути: “Всичките чипсове, вафли, шоколади трябва да ги има, защото ако ги забраним става обратния вариант, но нека се ядат до 12 часа на обяд”.

Спартакиадата донесе много настроение и усмивки както за децата и техните родители, така и за преподавателите и гостите.

Не пропускай

Продължава кампанията за набиране на средства за ремонт на НЧ “Христо Ботев” Калофер

Предстои третият благотворителен базар В града на гениалния поет и революционер Христо Ботев, за трети …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *