Внезапно си отиде журналистът Васил Киров от Карлово

Внезапно си отиде Васил Киров, дългогодишен журналист от вестник „Карловска трибуна“, редактор в издателство „Летера“, литератор и родолюбец, един от основателите карловското настоятелство „Родолюбие“.

От 2005 г. Васко работеше в пловдивското издателство „Летера“, но нито за ден не прекъсна връзката си с любимото Карлово. Влюбен в родния си град, той работеше за съхраняване на паметта за Карлово, познаваше историята му както малцина, съдействаше за редактиране и издаване на архивите на карловци, издирваше снимки, спомени, материали, по които работеше. Той бе и художник и обичаше да рисува любимото Карлово.

Васко бе изключителен човек и приятел. Човек с богата култура и ерудиция, надарен с мъдрост и фино чувство за хумор, верен и приятел, вдъхващ оптимизъм и вяра, подкрепящ, човек, който никога не търсеше облаги за себе си, но винаги готов да подаде ръка, да изслуша, да помогне.

Скъса се нишката на неговия живот, останаха неосъществени негови значими начинания, които бе посветил на Карлово.

Сбогом, Васко!

Опелото ще се състои в събота, 29 октомври 2022 г. от 12.00 часа в църквата „ Св. Николай“ в Карлово. Погребението ще се извърши в гробищния парк на Карлово.

Не пропускай

СУ “Васил Левски” подари страхотен концерт на Карлово по повод Деня на детето

И тази година СУ “Васил Левски” Карлово представи прекрасен концерт на пл.”20-ти юли” по повод …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *