Вече месец в Каравелово се ремонтира детската градина пострадала от наводненията

Ремонтът трябва да приключи до края на месец август

 Сградата се ремонтира благодарение на средствата, които постъпиха от дарители и изплатената сума от застраховката на детското заведение.

Изцяло се ремонтира само вторият етаж на градината, тъй като първия беше изцяло наводнен,  все още има влага и за него е необходим дългосрочен ремонт. 

Подменят се Ел и ВиК инсталациите. Предстои поставянето на нови климатици и дограма. Средствата, които са предвидени за ремонта са над 250 хиляди лева:

Николай Цветков – зам.-кмет на Община Карлово:  “Градината ще се ремонтира със средствата от застраховката, които са в размер на 190 000 лева, а останалите са от дарителите и бяха  утвърдени от Обществения съвет и Общинския съвет.

Ремонтът включва още подмяна на цялостното оборудване, изграждане на ограда, озеленяване в двора и поставянето на нова детска  площадка. Действията по възстановяване на сградата  започнаха след като хората в Каравелово настояха детската градина в селото да се запази и да не бъде закрита:

Николета Стефанова – родител – “Столчета, масички всичко плуваше, след като видяхме какво беше бяхме изгубили надежда. Доста хора ни помогнаха, не искаха да се ремонтира градината, но ето нещата вървят напред.От къде бяха хората от района или страната? -хора от цялата страна се включваха с дарения…”

Славка Червенкова – кмет на село Каравелово: “Имаме 40 деца на възраст от 1 до 6 години и аз призовавам всички родители, които желаят децата им да посещават детската градина да започнат да подават заявления в детска градина Гина Кунчева Карлово, за да преценим колко деца ще имаме в средата на август”.

Детската градина ще може да се посещава и от деца, които живет в съседните села Богдан и Климент. 

Славка Червенкова:  “Единственият начин да отворим детската градина в Каравелово бе да използваме вторият етаж, който не бе засегнат….”

Ремонтът  трябва да приключи до края на август.

Не пропускай

8 – годишният Дорин Дашинов от Карлово спечели сребърен медал на  Акватлон  в Бургас

Той успя да се пребори с по-големите от него Състезателят на “Триатлет” Дорин Дашинов спечели …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *