/ВИДЕО/ Все още няма следа от изчезналите мъж и жена в Стара планина

Днес спасителите търсят по-малките пътеки

Втори ден планинските спасители издирват мъж и жена с травма на крака в Стара планина.Сигналът е бил подаден вчера следобед от мъжа, че  са на маркирана пътека между хижа Равнец в посока връх Ботев.

Първите спасители са тръгнали от Карлово около 17.00 часа към хижа Равнец над града, през заслон Ботев и до върха. Включили са се и планински спасители от ПСС Калофер. Още снощи са били обходени маркираните пътеки под върха. 

Днес акцията по издирване продължи отначало, но е затруднена заради лошите метеорологичните условия. Има мъгла и вали дъжд. Ако хората не бъдат открити, утре се очаква да бъдат извикани кучета и още спасители от страната:

Христо Стаматов – началник на ПСС Карлово: “Днес всичко започнахме отначало.Започнахме от място, от което те дават, че се вижда връх Ботев, това е по билната част откъм Карлово. Първите спасители още вчера през светлата част са успели да проверят пъткети, по които евентуално те могат да са достигнали , остана за днес по-малки участъци, които да се проверят, тъй като данните от тях са, че са на пътека на която има маркровка. Има възможност, ако времето позволява да вдигнем дрон да заснеме най-различни маршрути и да си помогнем, в готовност са отрядите от Калофер, Сопот и от Пловдив”.

ОтговорПрепращане

Не пропускай

В Сопот няма да има заря на 2-ри март

Причината е, че площадът на центъра е в ремонт Тази година в Сопот няма да …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *