БСП Карлово: Солидарни сме със синдикатите във ВМЗ, които се обявиха срещу внасяне на печалбата на завода в държавата

ОБС на БСП Карлово предлага на парламентарната група да защитят позицията 

Общинският съвет на БСП Карлово излезе с позиция относно реакцията на двата синдиката във ВМЗ Сопот и разпореждането на Министерски съвет.

Публикуваме без редакторска намеса:

“От началото на прехода Общинската партийна организация на БСП – Карлово е съпричастна на състоянието, проблемите и развитието на ВМЗ ЕАД като държавно и структуроопределящо предприятие, както за региона, така и за страната.

През всичките тези години водихме борба за запазване на статута на ВМЗ ЕАД  като държавно предприятие. Борихме се да запазим работните места на хиляди наши съграждани. Ние бяхме тези, които през 2013 г. предотвратихме фалита на завода.

От позиция на последователната ни политика към предприятието изразяваме нашата солидарност и подкрепа към колектива и синдикалните организации на НзС – КНСБ и СС „Подкрепа“ срещу разпореждане на Министерски съвет от 23.06.2023 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на 100 % от нетната печалба на ВМЗ ЕАД за 2022 г.

Убедени сме, че това решение ще се отрази на инвестиционната програма, модернизацията, разширяването на производствения капацитет, обновяването на машинния парк и на подобряването на условията на труд. Решението на Министерски съвет  ще повлияе неблагоприятно върху развитието и конкурентноспособността на фирмата, върху доходите и социалните придобивки на работещите. 

В тази връзка предлагаме парламентарната група на коалиция „БСП за България“ да защити позицията ни при разглеждане на бюджета на Р България за 2023 г.”

Не пропускай

Ст.Станчев: Разпространяването на невярна информация от Община Карлово уронва авторитета и достойнството на читалището в Куртово

Председателят на читалището изпрати право на отговор Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: “Във …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *