Цветелина Георгиева от 12-ти клас седна на кметското място. Младото момиче сподели, че с голямо желание участва в инициативата, тъй като иска да разбере как преминава един работен ден на кмета на общината. Тя посочи, че хората на нейната възраст желаят да провеждат по-често срещи с кмета, за да споделят проблеми и идеи. Кметът каза, че прояви като тази мотивира младите, за да се интересуват от политическия живот и от управлението на общината. Задачите пред Цветелина бяха да проведе работна среща с председателя на Общинския съвет, да подпише и подпечата командировъчно и да одобри заявка за извършване на разход за закупуване на цветя по повод Деня на народните будители.
Петя Христова бе председател на местния парламент. Тя се потопи в работния процес за подготовка на дневния ред за предстоящото заседание на ОбС, което ще се проведе на 1-ви ноември.
Учениците бяха представени от директорката на ПГ "Ген.Вл.Заимов" Катя Адърска. По повод участието си в инициативата "Мениджър за един ден" получиха предметни награди и сертификати за участие.