(ВИДЕО) Патриот украси колата си с трибагреника и лика на Вазов Националният трибагреник и ликът на Иван Вазов се появиха на колата на млад родолюбец от великотърновското село Самоводене. 29-годишният Деян Здравков от няколко дни с гордост шофира обновения си автомобил и се превърна в истинска атракция на пътя.
Безсмъртното слово на Вазов от „Опълченците на Шипка“ краси автомобила на Деян Здравков. Той неслучайно е избрал точно този откъс от епопеята.
„Защото искам просто да се събудят малко хората, да знаят историята си, да прочетат малко история, литература“, казва младият патриот.
Той определя себе си като патриот и с известно разочарование признава, че са малко хората днес, които споделят неговите възгледи.
„Липсват много. Трябва да има. Трябва да има, защото без историята ние сме загубени“, настоява Деян.
Приятелят на Деян Михаил, който му помогнал да осъществи идеята, разказва, че за първи път прави нещо подобно и също харесва резултата.
„Направих едно малко проектче, консултирах се с познати, които се занимават с рекламна дизайнерска работа. В последствие разпечатахме го и го апликирах на колата“, разказва Михаил Мартинов.
Въпреки че самоводчанинът е карал много и различни коли, казва, че тази за него ще остане най-специална.